BOEK: Doel2020. Het gevecht om Doel en de polder (door Jan Creve)

€ 24,- overschrijving op rek. nr. BE 26 4186 0588 9129 van Doel2020, vermelding van je adres en "Bestelling boek Doel 2020"

 
 

Toerisme in Doel

Dorpshuis De Doolen, Bezoekerscentrum Saeftinghe, Veerdienst Lillo, Kerncentrale , Toeristische Dienst Beveren,...

► Een plannetje van Doel en omgeving vind je hier.
► Voor wandel- en fietsroutes, klik hier.
► Lijst van horeca-gelegenheden in Doel en omgeving
► Overzicht van de toeristische bezienswaardigheden.


Bezoek ons in De Doolen

In de voormalige gemeenteschool van Doel is het dorpshuis De Doolen ingericht. Het café is elke zondagnamiddag open van 14 tot 18u. Er is een infostand en regelmatig ook tentoonstellingen. Voor meer info, klik hier.

Kom een dagje met ons naar Doel

Doel 2020 heeft verschillende gidsen ter beschikking, zoals Maurice Vergauwen die in de jaren '70 veldwachter van Doel was. Naast verkenningen van Doel-dorp verzorgen wij ook natuurwandelingen in de polder, zowel voor individuele bezoekers als voor verenigingen. Voor meer info over een dage Doel, klik hier en voor meer info over wandelingen en voordrachten, klik hier.


Bezoekerscentrum Saeftinghe

Sinds het ontstaan van het centrum kan u een tocht langs het Verdronken Land van Saeftinghe combineren met een bezoek aan een aantal interessante tentoonstellingsruimtes. Het centrum omvat een moderne expositie met veel doe-activiteiten die verrassend zijn voor jong en oud.

Er is een prehistorische archeologische site, je komt er alles te weten over de geschiedenis van het Verdronken Land en de legende van Saeftinghe, vondsten en voorwerpen vertellen het verhaal van de middeleeuwen, je leert welk nest er bij welke vogel hoort en je krijgt er heel wat informatie over de Westerschelde. Om de kracht van stromend water in werking te zien, kan u in de waterbak zelf een vloedgolf en een dijkbreuk veroorzaken. Er is ook een biblitheek met leeshoek waar u informatie over fauna en flora kan raadplegen. Op aanvraag worden er lezingen gegeven over alle facetten van het Verdronken Land.

Aan het bezoekerscomplex zijn meer dan dertig gidsen verbonden die aan elke leeftijdsgroep een aangepaste rondleiding geven.

U kan ook met enkele vrienden of met familie een geleid bezoek aanvragen. Een natuurexcursie hoeft geen saaie opsomming van ingewikkelde termen te zijn. Integendeel: wandelen door Saeftinghe lijkt soms veel op een spannende overlevingstocht. Het gebied is doorsneden met honderden grote en kleine geulen. Tweemaal in de 25 uur lopen deze geulen helemaal vol. Goede laarzen en een beetje moed zijn geen overbodige luxe om zich een weg te banen door de modder. Wandelen kan dus stoer zijn. Verkiest u toch een romantische, meer intieme wandeling? Ook dat kan; een deel van het gebied is vrij toegankelijk.

Bij springtij worden er geen bezoekers toegelaten in het natuurgebied aangezien het hele domein dan overstroomd kan worden. Bij vloed moet u er rekening mee houden dat de geulen niet toegankelijk zijn. Eigenlijk gaat u best wandelen bij eb, dan kan u meer moois zien en nog meer genieten van de natuur.

Het bezoekerscentrum Saeftinghe is gedurende het hele jaar open. Het is wel raadzaam om tevoren even telefonisch te informeren naar de openingsuren. De toegangsprijs bedraagt slechts 1,50 €/persoon. Hiervoor kan u het hele bezoekerscentrum verkennen en kan u een wandeltocht maken door het Verdronken Land van Saeftinghe. Groepen en scholen betalen 50 € per groep en krijgen daarvoor zowel een rondleiding door het bezoekerscentrum als door het natuurgebied. Voor een lezing betaalt u 50 €. Op aanvraagkomen gidsen ook naar u toe met hun materiaal.

Voor meer informatie en reservaties kan u terecht op volgend adres:
Bezoekerscentrum Saeftinghe, Emmaweg 4, 4568 PW Nieuw-Namen (Emmadorp)
Tel.: 0031 114 63 31 10
e-mail: d.de.putter@hetzeeuwselandschap.nl


Veerdienst Doel - Lillo

Van pasen tot eind september zet deze veerdienst je elke zaterdag, zondag en feestdag gratis over naar Doel of Lillo.


Dienst Toerisme Beveren

Grote Markt 2, 9120 Beveren
tel. 03 750 15 80
e-mail: toerisme@beveren.be
www.beveren.be ( > vrije tijd > toerisme)

Openingsuren

maandag tot vrijdag
08.30-12.30 u
13.30-17.00 u

zaterdag
9.00-12.00 u