BOEK: Doel2020. Het gevecht om Doel en de polder (door Jan Creve)

€ 24,- overschrijving op rek. nr. BE 26 4186 0588 9129 van Doel2020, vermelding van je adres en "Bestelling boek Doel 2020"

 
 

Persmededeling De Derde Generatie en Doel 2020, 11 november 2019

Fakkeltocht van Derde Generatie bracht 800 mensen op de been voor behoud van Doel

'De Derde Generatie', de actiegroep van jongeren uit de polder, organiseerde voor de zesde keer zijn jaarlijkse fakkeltocht in en rondom het bedreigde Scheldedorp. Het aantal deelnemers overtrof ruim dat van de vorige edities, met maar liefst 800 wandelaars die aan de stille optocht deelnamen.

De jaarlijkse fakkeltocht is bedoeld om de bewoners van het bedreigde gebied te verbinden en een hart onder de riem te steken. "In de fakkel zien we een symbool van strijdvaardigheid. Een blijvend vuur dat brandt in het hart en de geest van de bewoners en sympathisanten". De fakkeltocht groeide afgelopen jaren uit tot een indrukwekkend evenement waar steeds meer mensen uit de ruime regio naartoe komen. Ook veel oud-Doelenaars tekenden present. De fakkeltocht vertrok en eindigde in het gemeenschapshuis 'De Doolen' dat versierd was met vuurlantaars en kandelaars. De tocht ging langs vooral onbekende wegen en paden door het dorp. Uiteindelijk werd de fakkeltocht besloten met een gezellig samenzijn op de Doolen, met muziek van het muzikantenduo 'Tegen Beter Weten In'.