BOEK: Doel2020. Het gevecht om Doel en de polder (door Jan Creve)

€ 24,- overschrijving op rek. nr. BE 26 4186 0588 9129 van Doel2020, vermelding van je adres en "Bestelling boek Doel 2020"

 
 

Persmededeling Doel 2020, 13 oktober 2020

Kaaimuur Doel wordt nu toch hersteld

Minister Lydia Peeters houdt woord

De kaaimuur en de veerdam in Doel zijn al sedert 2019 in slechte staat. Sedert enkele maanden dreigde instorting. De havenmeester van Doel, Paul De Belie, meldde de problemen al meermaals aan de bevoegde dienst. Ook in de gemeenteraad van Beveren werd de kwestie aangekaart. Maar aan het probleem werd niet verholpen.De jachthaven van Doel wordt nog altijd intensief gebruikt door de Watersportvereniging De Noord. De vereniging staat onder voorzitterschap van de 90-jarige oud-veldwachter van Doel, Maurice Vergauwen, en telt meer dan honderd leden. In het haventje liggen zo'n 35 boten aangemeerd op een vaste ligplaats. De beschadigde veerdam wordt ook gebruikt om boottochten te maken op de Schelde en voor werfschepen.

Afgelopen maand kwam de kwestie ook aan bod bij een bezoek van een delegatie van Doel 2020 aan het kabinet van minister van Openbare Werken en Mobiliteit, Lydia Peeters (Open VLD). De delegatie die was uitgenodigd door het kabinet werd persoonlijk ontvangen door de minister.

Minister Peeters verklaarde aan Doel 2020 niet op de hoogte te zijn van de ernst van de toestand maar beloofde dat de kaaimuur effectief zou hersteld worden. Dat werd vlak voor het weekeinde nog eens schriftelijk bevestigd. "De Vlaamse Waterweg zal overgaan tot het uitvoeren van instandhoudingswerken aan de Jachthaven Doel, met het oog op het verzekeren van veiligheid en gebruik". Vorige week werden de nodige voorbereidingen getroffen. Sedert vandaag ging de Vlaamse Waterweg en de aangestelde aannemer effectief aan de slag om de kaaimuur te stabiliseren.

Minister Peeters is een vrouw van haar woord. We kunnen niet anders dan dat appreciŽren.