BOEK: Doel2020. Het gevecht om Doel en de polder (door Jan Creve)

€ 24,- overschrijving op rek. nr. BE 26 4186 0588 9129 van Doel2020, vermelding van je adres en "Bestelling boek Doel 2020"

 
 

Wandelingen en voordrachten

Aangeboden door Doel 2020

Geleide wandelingen in Doel en de polder

gidsen van Doel 2020 kennen het dorp en het gebied door en door. Vaak staan zij zelf al jarenlang mee op de barricaden voor het behoud van hun streek. Voor een gewone rondleiding in Doel met een groep mag u ongeveer 1,5 uur rekenen. Maar wij maken ook rondleidingen op maat die korter of langer duren. Daarbij kan ook een bezoek gebracht worden aan de bedreigde polders en omliggende gehuchten, een deel van de haven op Linkeroever, het Verdronken land van Saeftinge. Naargelang de interesse kunnen wij bijkomend focussen op natuur, landbouw of erfgoed. Het bezoek is ook makkelijk te combineren met een bezoek aan het lokale PolderMAS, het bezoekerscentrum Saeftinghe of fort Liefkenshoek.

Informatie en reserveren: info @ doel2020.org

Voordrachten

"Waarom Doel en de polders (niet) weg moeten"

In 2012 publiceerden Davidsfonds en de Marnixring het boek "Waarom Doel en de polders (niet) weg moeten". Na enkele maanden was het boek uitgeput en intussen verscheen reeds een tweede herwerkte druk. Het boek geeft een schets van wat zich de voorbije jaren in Doel heeft afgespeeld. Dat leest niet zelden als een thriller of een echt horror-verhaal.

Dat verhaal brengen de auteurs nu ook onder de vorm van een boeiende lezing met presentatie, rijk geïllustreerd met foto's, kaarten en documenten. Een chronologisch verhaal met een overzicht van al de waarden die de voorbije jaren, vaak op onthutsende wijze in Doel en omgeving, onder druk kwamen te staan: menselijke waarden, democratische waarden, juridische waarden, natuurwaarden, cultuurwaarden, erfgoedwaarden,... Ook op de economische waarden – de enige waar de overheid oog voor heeft – wordt in de lezing ingegaan.

Informatie en reserveren: Jan Creve, jan.creve @ scarlet.be