BOEK: Doel2020. Het gevecht om Doel en de polder (door Jan Creve)

€ 24,- overschrijving op rek. nr. BE 26 4186 0588 9129 van Doel2020, vermelding van je adres en "Bestelling boek Doel 2020"

 
 

Persmededeling Doel 2020, 12 maart 2009

Actievoerders leggen ganse dag werken stil in Doel

Actievoerders hebben vandaag een ganse dag de werken stilgelegd in Doel. Sedert begin deze week werd er actie gevoerd voor het behoud van het historische huis Camerman in de Camermanstraat in Doel. Ondanks een herhaalde vraag daartoe van actievoerders en bewoners blijft de Vlaamse overheid echter elke dialoog weigeren. Gisterennamiddag werden twee andere huizen in de Camermanstraat in opdracht van de Vlaamse overheid zwaar toegetakeld door de aannemer. Om die reden hebben wij vandaag àlle verdere werkzaamheden verhinderd. De aannemer kwam deze morgen ter plaatse maar moest onverrichterzake terugkeren omdat alle kranen geblokkeerd stonden door actievoerders. Herhaalde pogingen om toch de werken te starten leverden niets op. Later op de dag kwam de politie ter plaatse. Die controleerde de identiteit van de actievoerders maar greep niet in. De aannemer heeft klacht ingediend.

Voor Doel 2020 blijft het onaanvaardbaar dat de overheid zonder één enkel argument huizen afbreekt in een dorp dat nog altijd op de kaart staat als woongebied. Dat men straten afbreekt waar nog altijd mensen wonen (huurders én eigenaars). Daarmee laat men ons géén andere keuze dan actie te blijven voeren. Doel 2020 hoopt nochtans dat het gezond verstand het de volgende dagen mag halen. Met andere woorden dat minister-president Kris Peeters kiest voor de dialoog ipv het huidige bulldozergeweld. Tot dan blijven de gebouwen in Doel bezet en gaan de acties door.