Persmededeling Doel 2020, 6 augustus 2019
45e Scheldewijding en Doelse Feesten op zondag 11 augustus in het dorp dat niet weg wil.
Op 11 augustus verwacht Doel opnieuw meer dan 20.000 bezoekers en sympathisanten. Een dag van solidariteit, vol activiteiten, diverse markten, terrasjes en spetterende muziek, poëziewandelingen, rondleidingen. Maar ook met concreet uitgewerkte ideeën over de toekomst van Doel.
Hieronder korte opsomming van enkele van de meest opmerkelijke activiteiten. Volledig programma in bijlage.
Wij nodigen u tevens uit op onze persontmoeting (met gelegenheid tot foto's nemen van de groep medewerkers) en dat op woensdag 7 augustus om 19u30 in De Doolen in Doel.
De activiteiten starten vanaf 10u.
Stoet en Scheldewjiding
De eigenlijke Scheldewijding vindt plaats om 14u. Ze wordt vooraf gegaan door een eucharistieviering om 12.30 uur in de O. L. Vrouw Hemelvaartkerk van Doel. Na de mis vertrekt om 13u15 de stoet voorafgegaan door volksmuzikanten en vlaggen naar de Schelde.
Veerdiensten
Naar aanleiding van de Scheldewijding heeft minister Ben Weyts op vraag van het Scheldewijdingscomité opdracht gegeven om het veer tussen Doel en Lillo op die dag te laten varen. In combinatie met de Waterbus is Doel op die dag over het water rechtstreeks bereikbaar vanuit Antwerpen.
Vanuit Antwerpen verzorgt Atlasail met het oude zeilschip 'De Vrouwe Nele' een zeilend veer heen en terug naar Doel: www.zeilendeveer.be.
Vlaams Kampioenschap Troswerpen
Om de link met de Schelde en het maritieme thema in de schijnwerpers te zetten is er ook de eerste editie van het Vlaams kampioenschap Troswerpen. De deelnemer die van de grootste afstand de bolder met de tros kan treffen is Vlaams kampioen 2019. Meer info en inschrijven kan via www.vktroswerpen.be.
KULeuven presenteert toekomstplannen over Doel
KULeuven, faculteit architectuur, werkt al verschillende jaren aan een toekomstvisie over Doel. Dat is intussen erg concreet geworden. Bezoekers krijgen de gelegenheid om de plannen in situ te bekijken in twee gebouwen die pas werden vrijgegeven: De voormalige café Tramstatie (vlak naast De Doolen) en Atelier De Nijs (Pastorijstraat).
|