BOEK: Doel2020. Het gevecht om Doel en de polder (door Jan Creve)

€ 24,- overschrijving op rek. nr. BE 26 4186 0588 9129 van Doel2020, vermelding van je adres en "Bestelling boek Doel 2020"

 
 

BBL Beleidsbabbel, 26 maart 2009

Peeters: 'alles kritisch bekijken, ook het Saeftinghedok'

Het kan niet anders dan toeval geweest zijn

Vorige week woensdag lanceerde Bond Beter Leefmilieu het Manifest OpenRuimte AdemRuimte. Daarin klaagt BBL samen met verenigingen en vertegenwoordigers uit de academische en culturele wereld onder meer de overdreven aandacht van onze politici voor logistiek aan. Het Manifest stelt onder meer dat de aanleg van het Saeftinghedok zal leiden tot een enorme verkeerschaos rond Antwerpen.

En net die dag stelde Kris Peeters in het weekblad Knack de aanleg van het Saeftinghedok in vraag. De christendemocratische Vlaamse minister-president sprak:

'We kunnen niet zeggen: laat nog meer containers tot ons komen. We hebben al problemen genoeg. In zekere zin zijn we het slachtoffer van ons succes. We moeten dus alles kritisch bekijken, ook het Saeftinghedok.'

Als een soort voorbereiding van wat komen zou, opende het interview met de kop 'Politici moeten het recht hebben om fouten te maken'.

Bron: BBL-Beleidsbabbel (babbel@bblv.be)