BOEK: Doel2020. Het gevecht om Doel en de polder (door Jan Creve)

€ 24,- overschrijving op rek. nr. BE 26 4186 0588 9129 van Doel2020, vermelding van je adres en "Bestelling boek Doel 2020"

 
 

Persmededeling Doel2020, 14 juni 2012

Maatschappij Linkerscheldeoever nagelt bewoond huis dicht in Doel

Twee werknemers van het afbraakbedrijf Smet hebben gisteren in Doel in opdracht van de Maatschappij Linkerscheldeoever 'per ongeluk' de ramen van een woning dichtgenageld die nog bewoond is. Het pand dat gelegen is in de Scheldemolenstraat is bovendien nog altijd in privaat eigendom.

Het is het zoveelste incident op rij met de Maatschappij Linkerscheldeoever in Doel. Die moet zich normaal gezien bezig houden met de ontwikkeling van de Haven op de Linkerscheldeoever maar haalt vooral het nieuws door haar brutaal optreden tegenover de bewoners in Doel en de manier waarop ze het dorp laat verkommeren. De Maatschappij Linkerscheldeoever werd voor die opzettelijke verwaarlozing en voor illegale sloop al herhaaldelijk veroordeeld door de rechtbank.

Het dichtnagelen van de ramen gebeurde waarschijnlijk in het kader van de 'beveiliging' van die huizen die intussen eigendom zijn van de MLSO en waarvoor de Maatschappij door de rechtbank verplicht werd ze 'water en winddicht' te maken. Hoe dat door de Maatschappij Linkerscheldeoever geïnterpreteerd wordt kan iedereen ter plaatse vaststellen...

Alsof dat nog niet volstaat heeft met nu ook een huis onder handen genomen dat géén eigendom is van de Maatschappij. De manier waarop daarbij werd tewerk gegaan is veelzeggend. De bloembakken op de vensterbank werden op de grond gegooid (en liggen er vandaag nog). Bij het dichtnagelen werd bovendien een van de vensterramen gebroken. Maar opruimen was er – zelfs nadat de werknemers op de hoogte waren gesteld van het feit dat het een privaat woonst betreft – niet bij...

De eigenaar die momenteel in het buitenland vertoeft werd op de hoogte gesteld en zal klacht indienen tegen de Maatschappij LSO.