BOEK: Doel2020. Het gevecht om Doel en de polder (door Jan Creve)

€ 24,- overschrijving op rek. nr. BE 26 4186 0588 9129 van Doel2020, vermelding van je adres en "Bestelling boek Doel 2020"

 
 

Persmededeling Doel 2020, 22 juni 2011

Geheime documenten Vlaamse Regering over Doel ter sprake in Vlaams parlement

Vandaag in het vragenuur van het Vlaams Parlement kwam Doel en de zogenaamde non-paper van de Vlaamse Regering ter sprake bij de actuele vragen.

Het verslag van de handelingen van het Vlaams Parlement m.b.t. de mondelinge vraag van de heer Filip Watteeuw (Groen!) aan Minister-President Kris Peeters is te vinden via: http://www.vlaamsparlement.be/Proteus5/showJournaalLijn.action?id=637336

Eerste belangrijke opmerking: volgens minister-president Kris Peeters is de non-paper een werkinstrument om de betrokken ministers toe te laten om de verschillende ideeŽn bij elkaar af te toetsen. Daar is op zich niets mis mee. Maar deze non-paper wordt ook afgetoetst buiten(!) de ministeriŽle kabinetten. Meer bepaald bij het Antwerps Havenbedrijf, BAM en een lobbyist van de Boerenbond. Dat alles zonder dat het Vlaams Parlement daar enig zicht op heeft.

Andere belangrijke opmerking: Over de Maatschappelijke Kosten Batenanalyse voor het Saeftinghedok wordt in de non-paper geschreven dat de studie niet dient om een draagvlak te creŽren maar dat het een "beleidsondersteunend instrument" moet zijn. Met andere woorden: de studie dient voor het behang. Voor een "gedachtewisseling" op papier wel zťťr verstrekkend...