BOEK: Doel2020. Het gevecht om Doel en de polder (door Jan Creve)

€ 24,- overschrijving op rek. nr. BE 26 4186 0588 9129 van Doel2020, vermelding van je adres en "Bestelling boek Doel 2020"

 
 

Persmededeling Doel 2020, 14 maart 2011

Maatschappij Linkerscheldeoever erkent (met cijfers) ondermaats presteren Deurganckdok in Doel

Actiecomité Doel 2020 vraagt Kosten-Batenanalyse voor Saeftinghedok

Volgens de directeur van de Maatschappij Linkerscheldeoever Peter Van de Putte, presteert het Deurganckdok in Doel nog altijd ondermaats. Dat staat te lezen in Halo, de Nieuwsbrief over de Waaslandhaven, waar pas een nieuw nummer van verscheen.

Volgens Van de Putte werden in de Waaslandhaven in 2010 1.468.748 TEU standaardcontainers behandeld. Daarmee is er in de containertrafiek op Linkeroever - en dat in tegenstelling met andere havenactiviteiten - zelfs een verdere terugval vast te stellen...

Als de directeur van de Maatschappij Linkerscheldeoever (in de volksmond ook "Maatschappij Deckers" geheten) het heeft over de containertrafiek in de Waaslandhaven, gaat het enkel en alleen over het Deurganckdok (en een verwaarloosbaar aandeel van Katoen Natie). Een dok dat volgens het Antwerps Havenbedrijf 7 miljoen TEU kan behandelen - volgens schattingen van DP World en PSA kan het Deurganckdok in totaal zelfs 9, 3 miljoen TEU aan! - heeft in 2010 nog geen 1,5 miljoen TEU behandeld...

De cijfers van de Maatschappij Linkerscheldeoever maken duidelijk dat de ganse rechteroever van de haven van Antwerpen in 2010 in totaal 7 miljoen TEU heeft behandeld (8,5 miljoen TEU - 1,5 miljoen TEU).

Volgens PSA en DP World kunnen alle terminals op rechteroever samen meer dan 10 miljoen TEU aan. Voor wie goed kan rekenen, er is in de haven dus een overschot van: (9,3 miljoen TEU + 10 miljoen TEU) - 8,5 miljoen TEU = 10,8 miljoen TEU.

Die cijfers zijn onthutsend. En maken duidelijk hoe absurd de planning van een nieuw containerdok (het zogenaamde Saeftinghedok) op de Linkerscheldeoever (en bovenop het dorp Doel) eigenlijk is.

Naar verwachting wordt binnen een termijn van hooguit enkele maanden de procedure opgestart voor het Ruimtelijk Uitvoeringsplan Afbakening Antwerpse Haven. Het actiecomité Doel 2020 vraagt op basis van de cijfers die de Haven zelf vrijgeeft dat er voorafgaand aan de vaststelling van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan Afbakening Antwerpse Haven een onafhankelijke Kosten-Baten Analyse wordt gemaakt over de aanleg van het Saeftinghedok. Nu wil de Vlaamse overheid de Kosten-Batenanalyse maar nà de vaststelling van het Ruimtelijk Uitvoeringsplan laten uitvoeren. Daarmee wordt zij alvast niet gehinderd door een mogelijke negatieve uitkomst. Maar goed bestuur kan zo iets bezwaarlijk genoemd...