BOEK: Doel2020. Het gevecht om Doel en de polder (door Jan Creve)

€ 24,- overschrijving op rek. nr. BE 26 4186 0588 9129 van Doel2020, vermelding van je adres en "Bestelling boek Doel 2020"

 
 

Persmededeling Doel 2020, 4 januari 2011

Doel wint frituurwedstrijd

Het Scheldedorp Doel heeft de wedstrijd elkdorpverdienteenfrietje gewonnen. Dat vernamen de inwoners in Doel zopas van het organiserende bedrijf Vandemoortele.

De eindejaarswedstrijd van frituurolie Vandemoortele richtte zich tot alle dorpen in Vlaanderen zonder frituur. De drie dorpen die de meeste stemmen wisten te verzamelen worden door Vandemoortele vergast op een frituurevenement. Daartoe wordt iedereen die voor het dorp stemde persoonlijk uitgenodigd om een frietje mee te steken in het betreffende dorp.

Aan de wedstrijd namen tientallen gemeenten deel. Gedurende verschillende weken was er een nek-aan-nekrace tussen verschillende frituurloze dorpen. Maar Doel won het uiteindelijk afgetekend met 3.519 stemmen en bleef daarbij ruim voor op Pollinkhove (2.766 stemmen) en Heindonk (2.200).

Vandemoortele nam direct na het bekend worden van de uitslag contact op met het gemeentebestuur van Beveren dat zich tegenover de organisatoren verheugd noemde. De Doelenaars nodigen bij deze hun gemeentebestuur uit om samen met de bewoners een frietje te steken. Op die manier kunnen zij zich vergewissen van de blijvende aantrekkingskracht van het dorp en de mogelijkheden die Doel (nog altijd) heeft voor evenementen allerhande.

Voor Doel 2020 is de uitkomst van de ludieke wedstrijd de illustratie van de ruime sympathie die het dorp nog altijd geniet in Vlaanderen. In die zin waren de welgemeende felicitaties vanwege de andere deelnemende dorpen, zelfs een voorstel tot verzustering! een echte riem onder het hart.