BOEK: Doel2020. Het gevecht om Doel en de polder (door Jan Creve)

€ 24,- overschrijving op rek. nr. BE 26 4186 0588 9129 van Doel2020, vermelding van je adres en "Bestelling boek Doel 2020"

 
 

Persmededeling Doel 2020, 23 april 2017

Erfgoeddag in Doel start met brandstichting

Wanneer bijkomende maatregelen voor de weekeindnachten?

Vandaag vindt in Doel en Ouden Doel Erfgoeddag plaat met activiteiten die op verschillende locaties het waardevolle erfgoed van Doel in de kijker plaatsen. Voor de Doelenaars en de vele erfgoedbezoekers startte de dag echter in mineur. Afgelopen nacht werd opnieuw een huis in brand gestoken. Ditmaal in de Scheldemolenstraat. Ook een distributiecabine werd vernield. Eerder was een grote groep Nederlandse wagens het dorp binnengekomen wat door de bewoners werd gemeld aan de politie.In overleg met de task force complex project (Administratie Maritieme Toegang), de burgemeester en de politie van Beveren werden eerder een reeks maatregelen afgesproken om de veiligheid in Doel opnieuw te garanderen. Het mag duidelijk zijn dat in verband met deze maatregelen er geen ruimte meer is voor gepalaver of uitstel.

Sedert enige tijd is geweld in Doel het nieuwe normaal geworden. Nachtelijke criminelen en pyromanen kunnen vooral tijdens de weekeindnachten ongestraft hun gang gaan in Doel. Volgens de bewoners van Doel en mensen die regelmatig in het dorp komen is het extreme geweld van hoofdzakelijk groepen Nederlanders afgelopen maanden zelfs toegenomen. De straffeloosheid waarmee deze bendes hier hun gang kunnen gaan blijkt bovendien te werken als een magneet op nog meer groepen would-be geweldplegers. De enige manier om dit te keren zijn gerichte politionele acties en extra-mensen en middelen die vrijgemaakt worden tijdens de weekeindnachten. In het andere geval dreigt Doel – en bij uitbreiding de ganse streek – te verworden tot een oord van complete straffeloosheid, geweld en chaos. We durven hopen dat niemand dat wil.