BOEK: Doel2020. Het gevecht om Doel en de polder (door Jan Creve)

€ 24,- overschrijving op rek. nr. BE 26 4186 0588 9129 van Doel2020, vermelding van je adres en "Bestelling boek Doel 2020"

 
 

Persmededeling De Derde Generatie, 13 november 2016

3e editie fakkeltocht in Doel was een succes!

Op vrijdag 11 november had in Doel de derde editie van de fakkeltocht plaats, georganiseerd door de jeugd van De Derde Generatie.

Langsheen straten, kleine wegels en Scheldedijk trok de optocht door het bedreigde dorp Doel. Na de fakkeltocht konden de deelnemers genieten van een borrel, soep of chocomelk en gebak op De Doolen en zich verwarmen aan de vuurkorven aldaar.

Het evenement was meer dan geslaagd. Met bijna 300 aanwezigen overtreft de fakkeltocht qua deelnemersaantal ruimschoots de vorige edities. Ieder jaar wil De Derde Generatie met dit evenement een hart onder de riem steken van de bewoners in het bedreigde poldergebied. Om die reden gaat de fakkeltocht telkens op een andere locatie door in dit gebied (vorige jaren in Oud Arenberg en Ouden Doel).

De fakkeltocht moet ook een positief signaal uitzenden naar de buitenwereld. Dat wij onze thuis niet zomaar opgeven, dat Doel en de polders een gebied van bijzondere waarde is, dat er nog steeds licht in de duisternis is ondanks alle pogingen om het gebied van de kaart te vegen, en dat de jeugd immer strijdvaardig blijft.

Wij kijken alvast uit naar de volgende editie!

Klik op de foto's voor een groter formaat: