BOEK: Doel2020. Het gevecht om Doel en de polder (door Jan Creve)

€ 24,- overschrijving op rek. nr. BE 26 4186 0588 9129 van Doel2020, vermelding van je adres en "Bestelling boek Doel 2020"

 
 

Persmededeling Doel 2020, 21 februari 2016

Opnieuw brandstichting in Doel

Veiligheidsmaatregelen MLSO moeten uitgebreid worden

Zaterdagavond om goed 20u vond in Doel opnieuw een brandstichting plaats. Het is al de vijfde brandstichting in enkele jaren tijd. Vorig jaar nog werd een nieuwbouw uit het begin van de jaren '90 in brand gestoken. Voor zover ons bekend is Ė ondanks de camerabewaking Ė geen enkel van de brandstichtingen opgelost.Voorbije weken wees de MLSO herhaaldelijk op de inspanningen die zij levert om de veiligheid in Doel te garanderen. Het mag duidelijk zijn dat die inspanningen ruim onvoldoende zijn.

De inzet van stewards en security zorgt op momenten van hun aanwezigheid voor meer veiligheid. Dat is iets dat iedereen effectief kan vaststellen. Maar de inzet is minimaal. Tť minimaal. De financiŽle middelen die de MLSO hiervoor uittrekt zijn peanuts in vergelijking met wat deze overheidsinstelling uitgeeft aan de promotie voor zichzelf. Als het de MLSO er echt om te doen is om de situatie in Doel onder controle te brengen - situatie die ze zelf gecreŽerd heeft door haar jarenlange verrottingsstrategie - dan moet ze de inzet van stewards en security uitbreiden. Zo waren er gisteren, dag van de brandstichting, gans de dag gťťn stewards te zien in Doel.

Aan een inzet voor de schone schijn heeft niemand iets. Doel lijkt nog al te vaak een plaats waar de overheid meer geÔnteresseerd is in hoe de bewoners er zo snel als mogelijk kunnen weggepest worden dan hoe men de situatie normaliseert. Tijd dat dat eindelijk stopt.