BOEK: Doel2020. Het gevecht om Doel en de polder (door Jan Creve)

€ 24,- overschrijving op rek. nr. BE 26 4186 0588 9129 van Doel2020, vermelding van je adres en "Bestelling boek Doel 2020"

 
 

Erfgoed, zondag 26 april 2015

Erf en tradities. Erfgebonden overerven

Ouden Doel

Nergens duidelijker dan op een boerenerf gaan de oude waarden, de verbondenheid met de natuur en de eigen grond, de kennis van de seizoenen en het soms eeuwenoud alaam over van generatie op generatie. Met documenten uit familiearchieven, foto's, werktuigen en huisraad brengen we het duizendjarig verhaal van het boerenleven in de Scheldepolders, op het authentieke erf van de Reinaerthoeve. Welkom!

Waar: De Reinaerthoeve, Oostlangeweg 1, 9130 Doel
Wanneer: zo 26/04/15
Organisatie: De Reinaerthoeve/PolderMAS

Info organisatie: Het PolderMAS is een museum dat de geschiedenis over de Linkerbenedenscheldeoever herbergt. De naam is tegelijkertijd een knipoog naar het Poldermuseum in Lillo-Fort en het MAS in Antwerpen. De collectie bestaat uit een verzameling archeologica, een verzameling fossielen en een uitgebreide collectie kleipijpen. Verder zijn er etsen & oude kaarten en schilderijen & foto's. De landbouwwerktuigen en divers alaam, dat aan het polderleven refereert, zijn ondergebracht in de stallen van De Reinaerthoeve. Het PolderMAS is gelegen in een klein gehucht langs de Schelde, dat in rust baadt en een unieke authenticiteit uitstraalt. Alle objecten in het museum dragen een verhaal: kom ze ontdekken en beleef het mee!.

Open: van 10.00 u. tot 18.00 u.
Toegankelijkheid rolstoelgebruikers: geheel.