BOEK: Doel2020. Het gevecht om Doel en de polder (door Jan Creve)

€ 24,- overschrijving op rek. nr. BE 26 4186 0588 9129 van Doel2020, vermelding van je adres en "Bestelling boek Doel 2020"

 
 

Persmededeling Doel 2020, 11 september 2013

Doel, tijdens nazomer opnieuw cultureel op de kaart

Herdenkingscomité 400 jaar Doel

Afgelopen weekeinde zette het Herdenkingscomité 400 jaar Doel zijn nazomerprogramma in met een inwandeling van de Kapellekesroute, een in vergetelheid geraakte wandelroute van Doel naar Ouden Doel en Rapenburg. Komend weken vinden opnieuw enkele opmerkelijke activiteiten plaats die het dorp cultureel op de kaart zetten. Ondertussen werd er ook een aanbevelingscomité samengesteld. Daarop staan niet alleen tal van bekende figuren uit de socio-culturele wereld maar figureert ook een bekend economist als Geert Noels.

Zaterdag a.s. 14 september viert het internationaal gerenommeerde figurentheater Vlinders&C° zijn 30e verjaardag in Doel

Vlinders&C° is ambassadeur van de gemeente Beveren maar heeft zijn thuisbasis in Doel en dat wordt komende zaterdag gevierd met twee (gratis) voorstellingen in het Ontmoetingscentrum van Doel (Hooghuisstraat).

14u00 voor de kleineren: Sapperdepieter Muisje

Het bekendste Sloveense sprookje van de eerste 'dappere' muis, die ooit op een tandartsstoel moet. Fris poppenspel,opgefleurd door vele liedjes tot groot jolijt van alle kleuters (groot en klein).

16u15 voor de groteren:Peter en de wolf

Nadat o.a. Boris Karlov, Peter Ustinov, Walt Disney, Mia Farrow,Sharon Stone, David Bowie, Sting, Sean Connery, Sir Alec Guiness, Gene Bervoets,Wim Opbrouck...en vele anderen hun versie opnamen met de meest beroemde orkesten ter wereld is. Hier en Nu de unieke versie met een mix van beeld,klank en poppen door Figurentheater Vlinders & C°.

Diezelfde dag om 19u vindt de CD-voorstelling plaats van het folkensemble Trio D'Hoore, één van de meest beloftevolle folkgroepen van dit moment. Aansluitend volgt een folkbal met Variomatic.

Later op de maand, donderdag 26 september vindt in de kerk van Doel het feestconcert plaats: BACH IN DOEL

Op het programma staat: de jubileum- of huldigingscantate nr 207 en de jagdcantate nr 208, gebracht met een volledige bezetting. Voor en na de uitvoering wordt het concert opgeluisterd door de jachthoornblazers Botermelck-La Garenne uit Schoten.

Kaarten: € 25 kinderen en jongeren tot 18 jaar GRATIS

Kaarten reserveren: telefonisch (via Theater aan de Stroom): 070 22 33 30 of online: www.theateraandestroom.be