BOEK: Doel2020. Het gevecht om Doel en de polder (door Jan Creve)

€ 24,- overschrijving op rek. nr. BE 26 4186 0588 9129 van Doel2020, vermelding van je adres en "Bestelling boek Doel 2020"

 
 

Persmededeling KunstDoel, 24 maart2009

Vrijdag 27 maart: eerste KunstDoel-Inside kunstenaars naar Doel

Op vrijdag 27 maart verwelkomt KunstDoel de eerste vier kunstenaars die hun werk komen maken in het kader van het KunstDoel-Inside project in het dorp. Zij zullen in de woningen van vier gastgezinnen een kunstwerk rechtstreeks op een binnenmuur maken.

Met dit grootse gebaar van solidariteit willen de artiesten deze mensen een hart onder de riem steken en hun woning symbolisch bescherming bieden tegen afbraak. Als de huizen gesloopt worden, gaan deze waardevolle kunstwerken immers mee ten onder.

Tegen 13 uur wachten wij Fred Bervoets, Jan Decleir, Guillaume Bijl en Koen van den Broek op aan het pleintje voor taverne Doel 5 (einde Pastorijstraat), waar de kunstenaars afgesproken zijn.

Van daar begeven de kunstenaars zich naar het huis van hun gastgezin om hun kunstwerk te maken.

De inwoners van Doel, die de laatste weken gekweld worden door voortschrijdende afbraakwerkzaamheden en stof- en asbestproblemen in de dorpskom, kijken uit naar de komst van de kunstenaars. KunstDoel nodigt alle sympathisanten uit dit heuglijk moment bij te wonen.

Eva Van Tulden (0498/511.047)
voorzitter KunstDoel vzw
kunstdoelinfo@scarlet.be
www.kunstdoel.net