BOEK: Doel2020. Het gevecht om Doel en de polder (door Jan Creve)

€ 24,- overschrijving op rek. nr. BE 26 4186 0588 9129 van Doel2020, vermelding van je adres en "Bestelling boek Doel 2020"

 
 

Fotoreportage Doel bereikt internationaal publiek

Italiaans fototijdschrijft publiceert Unsettled

Zoals jullie weten trekt Doel maandelijks honderden fotografen aan. Niet alleen amateurfotografen maar ook professionele fotografen vinden hier de nodige inspiratie. Ook zij zijn begaan met het dorp en proberen elk op hun manier de problematiek rond de grenzeloze uitbreiding aan te kaarten bij een (inter)nationaal publiek.

Zo is Isabelle Pateer al enkele jaren bezig met het nemen van foto's in Doel en haar omliggende polders in het kader van haar project 'Unsettled'. Haar project wordt wereldwijd tentoongesteld en viel reeds meerdere malen in de prijzen. Het Italiaanse fototijdschrift Rearviewmirror publiceerde onlangs een portfolio van 10 pagina's over haar project. Het volledige artikel kan u hier online bekijken.

De foto's en bijhorende tekst illustreren hoe jongeren in Doel en omliggende polders omgaan met de verloedering en teloorgang van hun streek. Wie de verantwoordelijkheid draagt voor deze verloedering weten we natuurlijk allemaal.

Indien u graag meer te weten komt over haar project, kan u terecht op haar website.