BOEK: Doel2020. Het gevecht om Doel en de polder (door Jan Creve)

€ 24,- overschrijving op rek. nr. BE 26 4186 0588 9129 van Doel2020, vermelding van je adres en "Bestelling boek Doel 2020"

 
 

Erfgoed, 24 maart 2009

Doel worst case scenario op internationale erfgoedconferentie

Op dinsdag 24 maart nam de EGD deel aan een Europese erfgoedconferentie in Mechelen georganiseerd door de overkoepelende erfgoedverenigingen FARO, VCM en Heemkunde Vlaanderen. Het thema was erfgoed en actief burgerschap. Het publiek bestond uit erfgoedspecialisten uit gans Europa, van Heemschut Nederland tot een erfgoedvereniging in Azerbadjan.

De verbijstering over wat onze Vlaamse overheid aanricht met ons erfgoed in Doel was zo groot dat men in de plenaire vergadering achteraf Doel vermeldde als 'worst case scenario' naast Baku in Azerbadjan, waar de Middeleeuwse binnenstad en een 19de eeuwse wijk worden bedreigd door bouwpromotoren.

Vlaanderen wil in 2020 aan de top staan in Europa. Ook wat Erfgoed betreft? De EGD lanceert hiermee een campagne om zoveel mogelijk steun te krijgen bij erfgoedmensen en -verenigingen in gans Europa voor een alternatief voor de afbraak van dit stukje uniek historisch erfgoed.

Wie deze campagne wil ondersteunen mailt naar erfgoedgemeenschap-doel@hotmail.com of belt naar Johan De Vriendt +32479990671. Het werk zal vooral bestaan uit het oplijsten van e-mail-adressen en het zenden van e-mails. Wij zoeken ook een vaste vertaler Engels, Frans en Duits.

Een eerste steunlijst wordt vrijgegeven op 26 april, erfgoeddag. U bent op die dag van harte welkom in Doel (zie daarvoor www.erfgoeddag.be)

► Engelstalige toespraak van de vertegenwoordiger van Erfgoedgemeenschap Doel op de conferentie van 24 maart: Heritage A Human Right