BOEK: Doel2020. Het gevecht om Doel en de polder (door Jan Creve)

€ 24,- overschrijving op rek. nr. BE 26 4186 0588 9129 van Doel2020, vermelding van je adres en "Bestelling boek Doel 2020"

 
 

Persmededeling Doel 2020, 11 mei 2011

Oorlogsmonument komt terug naar Doel

Vandaag raakte bekend dat het oorlogsmonument van Doel wordt heropgebouwd in Doel maar dat dan enkele honderden meters verder, buiten de dorpskom...

Daarmee is de vooropgestelde verhuis naar Prosperpolder die door burgemeester van de Vijver met toeters en bellen werd aangekondigd definitief van de baan. De 'oplossing' waar het gemeentebestuur nu meer voor de pinnen komt houdt het monument op het grondgebied Doel maar het is wel een typische mossel- noch visoplossing van een gemeentebestuur dat enkel uit rancune tegenover de eigen bevolking een historisch monument heeft laten afbreken. En nu, om dezelfde reden – en uit vrees om helemaal af te gaan - weigert het monument terug te plaatsen waar het historisch thuishoort: in de dorpskom van Doel, vlak bij het getijdenhaventje.

Aanhoudend protest heeft de burgemeester van Beveren duidelijk gemaakt dat er in Vlaanderen – en ver daarbuiten – géén begrip bestaat voor dit soort van onnodige provocaties. Van bewindslieden wordt verwacht dat ze de wet respecteren, niet dat ze manu militari hun gelijk proberen te halen. Doel 2020 hoopt alvast dat het gemeentebestuur van Beveren deze keer de les begrepen heeft.