BOEK: Doel2020. Het gevecht om Doel en de polder (door Jan Creve)

€ 24,- overschrijving op rek. nr. BE 26 4186 0588 9129 van Doel2020, vermelding van je adres en "Bestelling boek Doel 2020"

 
 

Persmededeling KunstDoel, 16 maart 2011

Nieuwe dorpsdichter Doel wordt zondag ingehuldigd in Antwerpen

Nu zondag a.s. 20 maart wordt in Antwerpen de derde DorpsDichterDoel ingehuldigd.

Wie dat wordt is voorlopig nog niet bekend. Uit de meer dan 100 inzendingen werden 5 mensen genomineerd: Walter Simons; Lies Van Gasse, Marie-Therese van Aerdenbrugghe; Hilde van Cauteren en Ann Van Dessel. De uiteindelijke winnaar wordt zondag bekend gemaakt.

De derde dorpsdichter van Doel volgt in de sporen van Mark Meekers (2007-2008) en Frank De Vos (2009-2010) en zal de komende twee jaar het Scheldedorp Doel met woord en pen verdedigen.

De jury voor de derde DorpsDichterDoel-wedstrijd bestaat uit Mark Meekers, 1ste DDD (voorzitter), Frank De Vos, 2de DDD (secretaris), Hilde Coolen, Bert Bevers, Wim Persoon, Paul Vincent en Dianne Nuyts.

Het gebeuren vindt plaats in literair-artistiek café Den Hopsack, Pieter Potstraat te Antwerpen. Pianist Marc Clement luistert het geheel op. Ann-Marie Sauer praat het geheel aan elkaar.

De DDD laureaat ontvangt een beeldhouwwerkje van René Frik, de maker van het Nieuwe Visser standbeeld in Doel.

Van 15 maart tot 16 april loopt in Den Hopsack, in het kader van de 3de DorpsDichterDoelverkiezing ook nog: "Van oever tot oever", een fototentoonstelling van Bart Persoon.

Voor Doel 2020 toont de derde editie van deze wedstrijd nogmaals aan hoe de strijd voor het behoud van Doel gehoor vindt in alle hoeken van de samenleving. Dat de inhuldiging van de derde dorpsdichter bovendien in Antwerpen plaatsvindt maakt duidelijk dat ook op de andere oever van de Schelde heel wat mensen niet akkoord zijn met de manier waarop door de Antwerpse Havenbazen wordt omgesprongen met het Scheldedorp en de polders rond Doel.

Verdere info: http://www.kunstdoel.net