BOEK: Doel2020. Het gevecht om Doel en de polder (door Jan Creve)

€ 24,- overschrijving op rek. nr. BE 26 4186 0588 9129 van Doel2020, vermelding van je adres en "Bestelling boek Doel 2020"

 
 

Persmededeling Doel 2020, 3 december 2008

Uniek concert als actiemiddel voor het behoud van Doel

Culturele verenigingen uit Antwerpen en Beveren slaan handen in elkaar

Vrijdag, 5 december aanstaande wordt Doel andermaal het toneel van een meer dan uniek gebeuren. In de kerk van het bedreigde Scheldedorp vindt namelijk een integrale uitvoering plaats van "die Schöpfung" van Joseph Haydn ". Het initiatief hiervoor gaat uit van verschillende culturele verenigingen uit Beveren en Antwerpen die voor dit uitzonderlijk concert de handen in elkaar hebben geslagen. Onder hen de vzw Koma-ar educatief Antwerpen, " de Orde van het Pilorijn" uit Beveren, en de vzw Calcant uit Antwerpen.

Het concert gaat door in de barokkerk " O.L.Vrouw Ten-Hemel-Opgenomen " te Doel en vangt aan om 20.00u

Uitvoerders:

Cristel De Meulder ,sopraan
Jan Caals,tenor
Ian Degen,bas
Koor: Vocaal Collectief
Strijkers: Sebastian Symphonietta
Blazers van Jongart, voorbereid door Bob Van de Velde
Clavecimbel: Jan Van Mol
Onder de algemene leiding van Jaak Gregoor.

Met hun initiatief willen de organisatoren aantonen dat het historische Scheldedorp nog altijd heel wat potentie heeft. Ook en vooral voor de regio Beveren en de Antwerpse Haven. En dat er bétere alternatieven zijn dan een zinloze afbraak waarvan niemand weet tot wat hij moet dienen.

In dat opzet lijkt men ook goed te slagen. Momenteel is de kerk van Doel (goed voor zo een 300 plaatsen) zo goed als uitverkocht. En dat aan 25 euro per kaart... Een betere illustratie van de steun die de strijd voor het behoud van het Scheldedorp (ook in Antwerpen en Beveren) nog altijd geniet is moeilijk denkbaar. Het illustreert alleszins dat diegenen die alles op alles zetten om het dorp te laten verdwijnen zich vergissen als ze denken dat dit niemand meer beroert.

Voor verdere info omtrent het concert en de initiatiefnemers kan u terecht op www.kunstdoel.net, of bij bij Frie Lauwers 0495 16 64 75