BOEK: Doel2020. Het gevecht om Doel en de polder (door Jan Creve)

€ 24,- overschrijving op rek. nr. BE 26 4186 0588 9129 van Doel2020, vermelding van je adres en "Bestelling boek Doel 2020"

 
 

KU Leuven - Faculteit Architectuur

Voorstelling Plan Doelland

Donderdag 10 januari 19u30, kerk Doel

De studenten van de KU Leuven, Faculteit Architectuur presenteren het "Plan Doelland". Dat omvat hun visie, eindelijk gesynthetiseerd, na enkele jaren "ontwerpend onderzoek" voor een mogelijke toekomst voor Doel en de polders.

Het houdt rekening met de komst van het "Boemerangdok", opent het denken over een zgn. "leefbaarheidsdijk" en beoogt een leefbaar, bewoond dorp waar ook de haven wat aan heeft.

Een degelijke voorzet maakt openingen voor verder onderzoek en een open, gedragen methodiek voor een nieuw planningsproces.​

Naast de presentatie wordt ook het "witboek" en een nieuwe website "Plan Doelland" voorgesteld: https://www.plandoelland.com

In de namiddag vind de 'jury' van het volledige studentenwerk plaats (tevens in de kerk, tussen 14u00 en 17u00), ook daarbij is iedereen uiteraard welkom!

Aansluitend op de voorstelling van "Plan Doelland" in de kerk is er een nababbel tussen pot en pint in de De Doolen gepland.