BOEK: Doel2020. Het gevecht om Doel en de polder (door Jan Creve)

€ 24,- overschrijving op rek. nr. BE 26 4186 0588 9129 van Doel2020, vermelding van je adres en "Bestelling boek Doel 2020"

 
 

Persmededeling Doel 2020, 12 november 2018

Fakkeltocht van Derde Generatie bracht ruim 500 mensen op de been voor behoud van Doel

'De Derde Generatie', de actiegroep van jongeren uit de polder, organiseerde voor de vijfde keer zijn jaarlijkse fakkeltocht in en rondom het bedreigde Scheldedorp. Net zoals vorig jaar wandelden ruim 500 mensen mee in de stille optocht.

De jaarlijkse fakkeltocht is bedoeld om de bewoners van het bedreigde gebied te verbinden en een hart onder de riem te steken. "In de fakkel zien we een symbool van strijdvaardigheid. Een blijvend vuur dat brandt in het hart en de geest van de bewoners en sympathisanten". De fakkeltocht groeide afgelopen jaren uit tot een indrukwekkend evenement waar steeds meer mensen uit de ruime regio naartoe komen. Ook veel oud-Doelenaars tekenden present. De fakkeltocht vertrok en eindigde in het gemeenschapshuis 'De Doolen'. Voor de start spraken Brian Waterschoot en Denis Malcorps van de Derde Generatie de aanwezigen kort toe. Dorpsdichter Geert Colpaert bracht voor het publiek een passend gedicht. Daarna werden de fakkels ontstoken en ging de tocht langs vooral onbekende wegen en paden door het dorp. De fakkeltocht werd uiteindelijk besloten met een gezellig samenzijn op de Doolen.

Onderstaande foto's: Bruno Stevenheydens