BOEK: Doel2020. Het gevecht om Doel en de polder (door Jan Creve)

€ 24,- overschrijving op rek. nr. BE 26 4186 0588 9129 van Doel2020, vermelding van je adres en "Bestelling boek Doel 2020"

 
 

Persmededeling Doel 2020, 19 juli 2009

Ook internationale kunstscène pleit nu voor Doel bij minister-president Kris Peeters

Namens Love Difference - Artistic Movement for an InterMediterranean Politic, heeft de internationaal bekende kunstenaar Michelangelo Pistoletto bij minister-president Kris Peeters gepleit voor het behoud van het Scheldedorp Doel. Eerder richtten méér dan 100 erfgoedverenigingen al een gelijkaardige oproep tot de nieuwe Vlaamse Regering.

De Italiaanse kunstenaar Michelangelo Pistoletto vertoefde eerder in Doel op uitnodiging van KunstDoel. Die vereniging wil dat Doel als kunstdorp kan blijven bestaan en fleurde het dorp reeds op met tientallen kunstwerken. Daaronder bevinden zich intussen heel wat grote namen uit de hedendaagse kunstscène. Het verblijf in Doel inspireerde de voortrekker van Love Difference in die mate dat hij zich rechtstreeks richt tot Kris Peeters.

Pistoletto die kunstprojecten uitvoerde over de ganse wereld ziet Doel als "één van de meest unieke plekken" die hij ooit bezocht. Volgens hem zou het dorp mits een kleine investering "een hoogst originele locatie" kunnen worden voor allerlei kunstprojecten.

Pistoletto ziet met het project ook een mogelijkheid om "industriële, sociale, culturele en politieke be-langen te verzoenen als voorafspiegeling van een nieuwe en warmere samenleving".

De brief van Michelangelo Pistoletto aan Kris Peeters kan je hier lezen.