BOEK: Doel2020. Het gevecht om Doel en de polder (door Jan Creve)

€ 24,- overschrijving op rek. nr. BE 26 4186 0588 9129 van Doel2020, vermelding van je adres en "Bestelling boek Doel 2020"

 
 

Debat en film

Oratorium zonder Doel

Zaterdag 9 april om 15u in de Bourla Schouwburg te Antwerpen

Oratorium zonder Doel, een documentaire van Manu Riche over 50 jaar havenbeleid en discussie over Doel en de polder zaterdag 9 april: publiekspremière en debat in Antwerpen

'Doel moet weg want de haven breidt uit', zo luidde het in 1965.

Een halve eeuw later staat Doel er nog altijd. Een 'gehavend' spookdorp na 50 jaar omstreden havenbeleid op de linker Scheldeoever. Met dokken die moeizaam gevuld geraken, en waarvan het jongste dwars door Doel zal gaan: de doodsteek. Hoe is het zover kunnen komen? En hoeft dit nog wel? Want het probleem van Doel is het probleem van Antwerpen. Wat is de meerwaarde van nog een megadok met nog meer containers op de Antwerpse ring die al vol zit? Kan het niet anders? Daarover gaat Oratorium zonder Doel, een documentaire langspeelfilm van Manu Riche.

Avant-première en debat: zaterdag 9 april om 15.00 u. in de Bourla Schouwburg in Antwerpen. Na de voorstelling van de film volgt een debat met Eddy Bruyninckx (Gemeentelijk Havenbedrijf Antwerpen), Manu Claeys (stRaten-generaal), Jan Creve (Doel 2020) en Stephan Van Fraechem (Alfaport). Het debat wordt gemodereerd door VRT-journalist Marc Van de Looverbosch.

Inschrijven voor deze film- en debatnamiddag is noodzakelijk en kan via www.toneelhuis.be.